Feestelijke Seizoenen in Maastricht


Ervaar de Betovering van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Maastricht

Nieuwjaar Maastricht

Valentijnsdag ideeën Maastricht

Pasen Maastricht

Koningsdag Maastricht

Bevrijdingsdag Maastricht

Vaderdag Maastricht

Moederdag Maastricht

Pinksteren Maastricht

Hemelvaartsdag Maastricht

Zomerfeest Maastricht

Winterfeest Maastricht

Sint Maarten Maastricht

Sinterklaas Maastricht

Kerst Maastricht

1. Oudejaarsavond – Op het moment dat de klok middernacht slaat op Oudjaarsavond, wordt Maastricht omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld van vuurwerk en vreugde. Straten verlichten met schitterende reflecties van kleurrijke lichten, terwijl mensen elkaar begroeten met wensen van geluk. Welkom het nieuwe jaar met een toost van champagne en smul van heerlijke oliebollen terwijl de nachtelijke hemel oplicht.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om een verfrissende nieuwjaarswandeling te maken door de straten of het nabijgelegen bos. Vergeet niet om een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep te nuttigen in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat synoniem voor romantiek, en op deze dag wordt deze romantische sfeer nog verder versterkt. Kies voor een romantische boottocht in de regio, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een sfeervol restaurant en maak de avond compleet met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Met Pasen hangt er een vleugje lente in de lucht. De kleintjes gaan op jacht naar paaseieren in de tuinen, terwijl families zich verzamelen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, kleurt alles oranje. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Verwen uzelf met traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten bijwoont.

6. Op 5 mei herdenken wij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Ervaar de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni is het tijd om onze vaders te verwennen op Vaderdag met ontbijt op bed, luxe diners en bijzondere geschenken. Vaak wordt een goed glas bier of wijn gekozen als favoriete manier om uw vader te eren.

8. Op Moederdag verdienen moeders de koninklijke behandeling. Verwen uw moeder met een heerlijke high tea in een historisch theehuis of trakteer haar op een van de vele uitstapjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. Pinksteren brengt een gevoel van vreugde en gemeenschap in de stad. Tijdens Pinksteren organiseren kerken speciale diensten en zijn er vaak kleurrijke optochten en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Breng uw tijd door met fietsen in het park, een wandeling maken, of de culinaire schatten van de regio ontdekken.

11. Geniet van de zomer met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Ontdek de smaken van de wereld bij foodtrucks en markten verspreid in de regio van Maastricht.

12. Tijdens het Winterfeest in Maastricht , wanneer de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de betovering van de winter tot leven. Ga schaatsen op de ijsbanen, warm jezelf op met een kop hete chocolademelk en kijk uit naar de gezellige kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door langs de deuren te gaan met lantaarns en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Vier Sinterklaas in Maastricht! Op 5 december deelt de goedheiligman cadeautjes uit aan kinderen. Laat je verrassen door kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten viert. Liever lekker eten? Onze gourmetschotels zijn bij uitstek geschikt voor een geslaagde 5 decemberavond thuis.

15. Kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet en trakteer uzelf op kant-en-klare catering aan huis en op het werk bezorgd. en glühwein terwijl je de betovering van Kerstmis omarmt.

In uw regio is elke feestdag een kans om de unieke cultuur en gastronomie van de stad te ervaren. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een smaakvolle herinnering wordt!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.